Ruta Gastronòmica - El Pa amb Tomàquet, l'Or de Catalunya

 El Pa amb Tomàquet 

l'Or de Catalunya



Soc una entusiasta d'aquest plat! I acompanyat amb pernil salat, és exel·lent!


No hi ha plat més senzill i a la vegada més emblemàtic de la cultura catalana que el pa amb tomàquet. És una expressió de senzillesa, sabor i tradició que acompanya qualsevol àpat català.


  • El pa amb tomàquet prové de la pagesia catalana. Un aliment de supervivència i aprofitament.

  • Ingredients bàsics:

    • Pa ,millor si és de pagès, amb crosta gruixuda.

    • Tomàquet madur especial (tomàquet de penjar)

    • Oli d’oliva verge extra

    • Sal

  • Com preparar-lo:

    1. Llesca de pa.

    2. Tallar el tomàquet i fregar-lo sobre el pa.

    3. Amanir amb oli i una mica de sal.

  • On menjar el millor pa amb tomàquet?

    • Restaurants tradicionals de Catalunya.

    • Mercats locals com el de la Boqueria (Barcelona).

    • Festes populars i fires gastronòmiques.


Busca restaurants on el pa és artesanal i l’oli és d’elaboració pròpia!

I com a casa enlloc!

Vídeo: Video Pa amb tomàquet 




Enllaços d'interès:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Descobrint el Mont Saint-Michel