Ruta Gastronòmica - El Pa amb Tomàquet, l'Or de Catalunya
El Pa amb Tomàquet
l'Or de Catalunya
Soc una entusiasta d'aquest plat! I acompanyat amb pernil salat, és exel·lent!
No hi ha plat més senzill i a la vegada més emblemàtic de la cultura catalana que el pa amb tomàquet. És una expressió de senzillesa, sabor i tradició que acompanya qualsevol àpat català.
-
El pa amb tomàquet prové de la pagesia catalana. Un aliment de supervivència i aprofitament.
-
Ingredients bàsics:
-
Pa ,millor si és de pagès, amb crosta gruixuda.
-
Tomàquet madur especial (tomàquet de penjar)
-
Oli d’oliva verge extra
-
Sal
-
-
Com preparar-lo:
-
Llesca de pa.
-
Tallar el tomàquet i fregar-lo sobre el pa.
-
Amanir amb oli i una mica de sal.
-
-
On menjar el millor pa amb tomàquet?
-
Restaurants tradicionals de Catalunya.
-
Mercats locals com el de la Boqueria (Barcelona).
-
Festes populars i fires gastronòmiques.
-
Busca restaurants on el pa és artesanal i l’oli és d’elaboració pròpia!
I com a casa enlloc!
Vídeo: Video Pa amb tomàquet
Enllaços d'interès:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada